Ekonomi

Aylık 520 TL Ziraat Bankası’na yatırana devlet geri ödemesiz binlerce lira verecek!

Ziraat Bankası hesap açarak aylık 520 TL Ziraat Bankası’na yatırana devletin geri ödemesiz binlerce lira vereceğini duyurdu. Banka konuya ilişkin açıklamasında, “Ziraat Bankası’na gelip bir Konut Hesabı açtırın. En az 3 yıl birikim yaparak ilk konutunuzu aldığınızda toplam birikiminizin %20’sine kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin.” İfadelerini kullandı.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için devlet katkıda bulunuyor. Ziraat Bankası’nda hesap açan ve 3 yıl boyunca bu hesaba düzenli para yatıranlar 26.995,96 TL’ye varan katkıdan faydalanabiliyor. Bu kapsamda banka tarafından yapılan açıklamalarda, aylık ödemelere ilişkin alt sınır 519,16 TL üst sınır 5.191,53 TL olarak bildirildi.

Düzenli ödemelerini asgari 3 yıl boyunca para yatırma ve çekme limitlerine uygun olarak tamamlayan müşteriler, konut edinimi tarihinden itibaren altı ay içerisinde şubeye konut tapusu ile başvurabilir. Banka ay içerisinde yapılan başvuruları takip eden ayın ilk on işgünü içerisinde Bakanlığa iletir. Bakanlığın uygun bulmasının ardından hak edilen Devlet Katkısı tutarı ilgili hesaba aktarılır.

Devlet katkısına konu olan konutların niteliği nedir?

Aşağıdaki konutlar Devlet katkısına konu olabilir.
Kat mülkiyeti tapusu olan konutlar.
Kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar.
Konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlar.
Devre mülklere Devlet katkısı ödenmez.
Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara Devlet katkısı ödenmez.