Ekonomi

Ayın 15-30’u arasında hesaplara bin 798 TL yatırılacak: e-Devlet üzerinden de sorgulayabilirsiniz!

Pandemi nedeniyle Türkiye’de vatandaşlara pandemi destek yardımları yapıldı. Ancak sadece salgın sürecinde değil normal zamanlarda da devlet vatandaşlara ödemeler yapıyor. Ülkemizde evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli ve yaşlı vatandaşlar için devlet maaş ödemesi yapıyor. Ödemeler ayın 15-30’u arasında bin 798 TL olarak gerçekleştiriyorlar. Hak sahibi vatandaşlar ödemelerinin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyorlar.

Devlet bakıma muhtaç olan vatandaşlar için maaş ödemesi yapıyor. 2021 yılında maaşlar bin 798 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden ödemelerin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını kontrol edebiliyorlar. Ayrıca aylığını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak ödemelerinin yatıp yatmadığını öğrenebilirler.

Evde bakım parası almak isteyenler için belgeler

T.C. kimlik kartı
Devlet hastanelerinin verebildiği engelli raporu
Bakıma muhtaç kişiye bakan kişi veya da kişilerin gelir ve mal beyanını gösteren belgeye sahip olan vatandaşlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler.

Bu ay evde bakım maaşları yattı mı?

Evde bakım maaşı ödemeleri henüz yatırılmadı. Ağustos ayı ödemelerinin 15-30 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor.