Aydın HaberleriEge Haberleri

Aydınlılar dikkat: Aykart dönemi sona eriyor!

Aydın’da vatandaşlar şehiriçi ulaşımda otobüslere binerken Aykart kullanıyor. Ancak Aykart kullanımı için sona gelinmiş olabilir. Yapılan açıklamalarda tüm Türkiiye’de kullanılmak üzere tek bir kartın işleme sokulacağı bildirildi.

Toplu ulaşımda yeni dönem başlıyor. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tüm şehirlerde geçerli olmak üzere artık tek bir kart kullanılacağını söyledi.

Gülten konuya ilişkin açıklamalarda şöyle dedi:

“Türkiye Kart uygulamamız da bir önceki şuralarda çokça tartışılmış ve kararları alınmış bir uygulamamız. Türkiye Kart, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak. Örneğin, İstanbul’da almış olduğunuz bir kartla Konya’daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz eğer Türkiye Kart özellikleri varsa… Türkiye’deki tüm belediyelerimize toplu ulaşım kartlarının Türkiye Kart özelliği kazanmasını teşvik amacıyla Bakanlığımız bu özelliği duyurdu.

Tüm belediyelere ‘toplu ulaşım sistemlerini Türkiye Kart’ın tarif ettiği şema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin’ diye davet yazısını gönderdi. Bu anlamda destek bekliyoruz. Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız. Konya’da bu işlemlere başladık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yapmış olduğu tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasının geçmesini istiyoruz. Türkiye Kart, kart yığınına ve milyonlarca lira masrafın önüne geçecek. “

Aykart nedir?

TL yüklemesi yapabilen, sürekli kullanımlık karttır. Bu karta sahip olan vatandaşlarımız, Büyükşehir belediyemizce sunulan mal ve hizmetlerden (daha sonra duyurulacak oranlarda) indirimli olarak faydalanabilecektir.

Aykart satışı ve TL yüklemeleri giderek sayısı artan Büyükşehir Belediyemizin işlettiği merkezlerden ve özel bayilerden yapılabilmektedir.