Aydın Haberleri

Aydın’da vandallık! Bile bile ağaçları yaktı!

Aydın Kuşadası'nda alkollü olduğu öğrenilen bir şahıs ağaçları yakmaya kalktı.

Aydın’da dün gece herkesi şok içinde bırakan bir olay yaşandı. Aydın’a bağlı Kuşadası ilçesinde alkollü olduğu tespit edilen bir kişi, bir ilkokulun bahçesindeki ağaçları yaktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Alkollü şahsın bu neden yaptığına dair sorulara ise verdiği cevap pes dedirtti.

Olay dün gece saat 21.00 sularında gerçekleşti. Ege Mahallesi İbrahim Zeki Engin İlkokulu’nun bulunduğu bölgeden dumanlar yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar durumu derhal itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbar sonrası olay yerine Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler alevleri kısa sürede söndürürken, yangının okula sıçraması engellendi. Yaşanan olayda 5 ağacın zarar gördüğü bildirildi.

Okulun bahçesindeki ağaçları ateşe veren Murat K.’ya bunu neden yaptığı sorulunca verdiği cevap herkesi şok etti. Murat K.; “Halkımızın ne kadar bilinçli olduğunu test etmek için ağaçları yaktım. Okul olduğunu bile bile yaktım. Zarar neyse karşılamaya hazırım. Ağaçları yaktığım için pişman değilim çünkü daha hiçbir yer zarar görmedi’’ dedi. İtfaiye ekiplerinin “Doğaya zarar veriyorsun” tepkisine ise alkollü vatandaş “Ben haklıyım” diyerek kendini savundu. Olay yerine gelen polis ekipleri 41 yaşındaki şüpheli Murat K.’yi gözaltına aldı.