Aydın Haberleri

Aydın’da sokağa çıkma yasağına uymayanlara para cezası!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri yaşlılara ve kronik hastalığı bulunanlara sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Aydın'da sokağa çıkma yasağına uymayanlara para cezası kesilmeye başlandı.

Türkiye’de koronavirüs vakalarının artmasının ardından tedbir amaçlı 65 yaş ve üzeri yaşlılara ve kronik rahatsızlığı bulunanlara 21 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Aydın’da sokağa çıkma yasağına uymayanlara para cezası kesilmeye başlandı.

Korona virüs salgını nedeniyle 21 Mart 2020 tarihinde başlayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkma yasağı genelgesine istinaden Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, vatandaşların virüs riskinden korunması için denetimler aralıksız sürüyor.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yapılan denetimlerde, bahse konu yaş grubunda bulunan 6 vatandaşa, polis tarafından 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince idari para cezası tatbik edilmek üzere tutanak tanzim edildi.

Alınan tüm etkin tedbirlere rağmen, yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da yaşlı ve hastaların kendileri için kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan yardım istemek yerine, sokağa çıkmaya çalışanların olduğu gözlendi. Aydın’da da denetim çalışmalarına devam eden güvenlik güçleri, yaşlı ve kronik hastalardan kendi ve çevresindekilerin sağlıkları için alınan tedbirlere uymasını talep etti.