Aydın HaberleriGündem

Aydın’da koronavirüs paniği! Ölümlerde art arda artış

Türkiye’de koronavirüsle mücadele devam ederken, acı haberler geliyor. Bir acı haber de Aydın’dan geldi. Karacasu ilçesinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi. İlçede Cabi, Ataeymir ve Cuma Mahallelerinde üç gün art arda koronavirüs kaynaklı can kayıpları yaşandı.

Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, “İlçemizde şu an itibari ile toplam vaka sayısı 428, aktif vaka sayısı 61, temaslı sayısı 72, bugün iyileşen hasta sayısı 6 ve toplam bugüne kadar virüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı ise 354’tür. 13 hastamızın tedavisi evde 3 hastamızın tedavisi de yoğun bakım ünitesinde sürmekte olup bir hastamız da entübedir” dedi.

Kaymakam Soley, hedef ve beklentilerinin yeni yıla ilçe genelinde 50’nin altında aktif vaka ile girip, Ocak ayı içerisinde de bu sayıyı tek rakamlara indirmekolduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu hedefimize ulaşabilmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurallara uymamız şart. Lütfen dışarıda mutlaka maske takıp, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Belirlenen tedbir ve kurallara aksatmadan uyalım. Korona virüse karşı bir olmanın gücü ile birlikte savaşalım.”