Aydın HaberleriEge Haberleri

Aydın’da bir köy yerle bir oldu! Gözlerine inanamadılar!

Aydın’da etkisini sürdüren yağış ve fırtınadan dolayı İncirliova ilçesine bağlı Şirindere köyünde onlarca evin çatısı uçtu, ağaçlar kökünden söküldü, direkler ise devrildi.

Fırtına köydeki neredeyse her şeye zarar verdi

Aydın şehri genelinde sabaha karşı başlayan sağanak yağışla beraber İncirliova ilçesine bağlı Şirindere köyünde fırtına meydana geldi. Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına, köydeki evlerin ve besihanelerin çatılarını söktü, elektrik direklerini yıktı. Fırtınanın ağaçları kökünden söktüğü köyde, maddi hasarın milyonlarla ifade edildiği kaydedildi. Vatandaşlar, havanın aydınlanması ile beraber imece usulü ve İncirliova Belediyesine bağlı ekiplerin destekleri ile yaralarını sarmaya başladı.

Can kaybı veya yaralanma yok

Olayın ardından köye gelen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, fırtınanın köyü adeta yerle bir ettiğini ifade ederek, tek tesellilerinin yaralanma ve can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.

“Her şey bir anda oldu”

Her şeyin bir anda olduğunu kaydeden köy sakinlerinden Mehmet Filiz, “Sabaha karşı bir anda uğultu çıktı. Belki bir dakika içinde ne olduysa oldu. Fırtına önüne ne geldiyse alıp götürdü. Evlerin ve besihanelerin çatıları uçtu gitti. Kimin çatısının nerde olduğu belli değil” şeklinde konuştu.

Ne olduğunu anlayamadılar

Fırtına esnasında herkesin uykuda olması sebebiyle bağırış çağırışlarla uyandıklarını belirten Huriye Filiz ise, “Ne olduğunu anlamakta zorlandık. Önce bir uğultu çıktı, sonrasında ise tüm çatılar uçmaya başladı. Köylüler olarak birbirimizi kontrol ettik. Yaşlı ve çocukları kontrol ettik. Maddi hasar var ama çok şükür cana gelmedi” diyerek, büyük bir felaket atlattıklarını söyledi.

Fırtına nedeniyle büyük hasar oluştu

Fırtına sebebiyle sadece evler değil bölgedeki zeytin bahçelerinde de büyük hasar oluştu. Onlarca ağaç kökünden söküldü, yüzlerce ağacın ise dalları bütünüyle kırıldı. Elektrik ve suların da kesik olduğu köyde, ekiplerin çalışmaları sürüyor.