Aydın Haberleri

Aydın’da ‘Askıda Yemek’ uygulaması sayesinde 1500 öğrenci yemek yedi!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde başlayan 'Askıda Yemek' uygulaması ile bir ay içerisinde bin 500 öğrenci ücretsiz yemek yedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) eğitim gören öğrencilerle diyalogları güçlendirerek sağlıklı iletişim kurabilmek ve öğrencilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in başkanlığında düzenlenen Rektör-Öğrenci Danışman Kurulu’nun üçüncü toplantısında; yeni öğrenci kartlarının kullanımı, ADÜ- Genç ve Rektör İletişim Merkezi (RİMER) hakkında detaylar paylaşıldı.

“ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMA ZAMANI”

Maddi güçlük çeken öğrencilerin, hayırseverlerin bağışları sayesinde öğle yemeklerini üniversite yemekhanelerinden ücretsiz olarak yiyebildiği ‘Askıda Yemek’ uygulamasından bir ay içerisinde bin 500 öğrencinin faydalandığını belirten Rektör Aldemir, “Kültürümüzde bizler millet olarak açları doyurmuş, düşkünleri giydirmiş, konuklarını dinlendirmiş ecdadın torunlarıyız. Peygamber Efendimiz ‘Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür’ buyurmuştur. Hepimiz öğrencilik dönemlerimizde ekonomik sıkıntılar yaşadık, şimdi o sıkıntıları biraz hafifletmek adına öğrenci kardeşlerimize destek olma zamanı. Askıda Yemek ve ADVAK Eğitim Bursu ile öğrencilerimize destek olan Aydın’daki sivil toplum kuruluşlarına, Üniversitemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Sivil toplum kuruluşları iş birliğini sürdürmeyi planlıyor, öğrencilerimize hep birlikte sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

askıda yemek

Aydın amatör lig maçında kavga çıktı haberimizi okumak için: https://www.egehaber.com/aydin-amator-lig-macinda-kavga-cikti-314760/

Bir yanıt yazın