Aydın HaberleriGündem

Aydın ve Balıkesir’de orman girişleri yasaklandı!

Türkiye’de meydana gelen yangınlarının ardından Aydın ve Balıkesir’de ormanlara girişler tedbir amaçlı yasaklandı. Aydın’da bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na girişler yasaklandı.

YANGINLAR DEVAM EDİYOR

Yurt genelinde Antalya, Muğla, Adana, Osmaniye, Mersin, Kütahya ve Aydın olmak üzere yedi ilde yangınlar devam ediyor.

Balıkesir ve İzmir valilikleri, yangınların önlenmesi için aldıkları karar ile, belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara girişi yasakladı.

Aydın’da ise Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na girişler yasaklandı.

BALIKESİR VALİLİĞİ DUYURDU

Balıkesir’de yarın başlayacak olan yasaklar, 31 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Konuyla ilgili Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmini raporlarında sıcaklık değerlerinin artacağı belirtildiğinden, önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, mevsimsel veya insani faktörlere dayalı olarak orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, 30 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ormanlık alanlarda meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı giriş çıkışların yasaklanması kararlaştırılmıştır.

“Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31.10.2021 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılmasına saat 20.00’den sonra müsaade edilmeyecektir”.

AYDIN KARARI

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, orman yangınları nedeniyle Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na girişlerin yasakladığını duyurdu.

Vali Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Artan hava sıcaklıkları nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan istişare sonucu Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı yeni bir karar alınıncaya kadar giriş ve çıkışa kapatılmıştır” ifadelerini kullandı.