Gündem

Aydın Uğur’dan acı haber: Koronavirüse yenik düştü!

Koronavirüs can almaya devam ediyor. Prof. Dr. Aydın Uğur’dan acı haber geldi. Prof. Uğur, koronavirüse yakalanmasının ardından hastalığı ağır geçirdi. Bu nedenle bir süre hareket edemeyen Uğur’a tanı koyulurken, hayatını kaybettiği öğrenildi.

Uğur’un durumu için “çoklu sinir ucu iltihabı polinevrit”ten kuşkulanıldığı öğrenildi.

AYDIN UĞUR KİMDİR?

1978-1979 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı yapan Necdet Uğur’un oğlu Aydın Uğur, Saint-Joseph Lisesi’ni bitirdi. Aydın Uğur, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan (1976) sonra, bir süre Paris’te Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales’de lisansüstü çalışmalar yaptı. Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi (1983) ile doktora derecesini (1986) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aldı.

Ankara Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nde (1981-1989), Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde (1989-1997) öğretim kadrosunda yer aldı. Aydın Uğur, bir dönem de Ankara Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nin dekanlığını yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurulmasından itibaren bu üniversitede çeşitli idari görevlerde bulundu. 1997-2004 yılları arasında İletişim Fakültesi’nin Dekanı olan Aydın Uğur, Kültürel İncelemeler alanında Türkiye’deki ilk yüksek lisans programının kurucu direktörlüğünü yaptı. Aydın Uğur, 2004-2009 döneminde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Rektörlük görevini üstlendi.

Kültür/siyaset/İletişim alanlarının kavşağındaki sorunlara ilişkin yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanmış çok sayıda makalenin yazarıdır. 2010’dan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğine devam eden Prof. Dr. Aydın Uğur, 2010-2016 arasında Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi dekanı olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Aydın Uğur’un Keşfedilmemiş Kıta: Günlük Yaşam ve Zihniyet Kalıplarımız (1991), Kültür Kıtası Atlası: Kültür, İletişim, Demokrasi (2002) adlı yapıtlarının yanısıra yayına hazırladığı Teorinin Aynasından Görünen Pratik: Sosyal Bilimler (1995), Türkiye İçin Değişme ve Yenileşme Politikaları (1997), Üç Sempozyum: Sivil Toplum Kuruluşları (1998) gibi çok sayıda ortak çalışmaya imza attı.