Aydın HaberleriGündem

Aydın Tabip Odası: “Tükeniyoruz!”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye bir cevap da Aydın Tabip Odası’ndan (ATO) geldi. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının takdir görmesi gerektiğinin altını çizen ATO, “Sağlık çalışanlarının tükeniyoruz feryadının yansımasını hainlik olarak değerlendirenlerin izanını vicdanınıza bırakıyoruz” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak amacıyla siyah kurdele takma çağrısından dolayı Türkiye Tabipler Birliği’ni (TTB) hedef almasına bir tepki de Aydın Tabip Odası’ndan (ATO) geldi.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Kovid-19 pandemisinin hızının arttığı şu dönemde sağlık emekçilerine yönelik şiddet tırmanmaktayken, bir yandan yitirdiğimiz arkadaşlarımızın yasını tutup, yeminimize bağlı kalarak, halkın sağlığını önceleyerek, iyi hekimlikten ödün vermeden onurumuzla mücadele etmekteyiz” denildi.

“HAİN DİYENLERİN VİCDANINA BIRAKIYORUZ”

Sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarına da değinen açıklamada, “Bu mücadelenin, olmazsa olmazı, sağlık çalışanlarının olağanüstü koşullarını düzenlemek, sosyal, hukuki, tıbbi haklarını gözetmek her türlü şiddete karşı korumak ve Kovid-19’un meslek hastalığı ve iş kazası tanımına girmesini sağlamak, şehit olunduğunda gözlerini arkada bırakmayacak düzenlemeler yapmak ve tüm dünyanın gördüğü tecrübe ve birikimi için takdir edecekken, “Tükeniyoruz” feryadının yansımasını hainlik olarak değerlendirenlerin izanını vicdanıza bırakıyoruz. Tüm hekimlerimizi meslek odalarının yanında olmaya davet ederken, bizi destekleyen tüm sivil toplum Kurum ve Kuruluşlarına, meslektaşlarımıza ve kişilere teşekkür ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, “Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik ‘Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz’ eylemi haince bir tertiptir.”
Bahçeli ayrıca koronavirüsle mücadele için bilim insanlarının yeni bir heyet oluşturması gerektiğini de savundu.