Aydın HaberleriEge HaberleriEkonomiİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak HaberleriYerel Haberler

Aydın, İzmir, Kütahya, Uşak, Muğla, Manisa’da ev almak isteyenler: TOKİ binlerce yeni ev dikecek! Tarih açıklandı!

Aydın, İzmir, Kütahya, Uşak, Muğla, Manisa’da ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, uygun fiyatlı ev satın almanın yollarını araştırıyor. Bu kapsamda güzel haber devletten geldi. Yapılan açıklamalara göre, TOKİ 100 Bin konut projesini başlatacak. Proje için Ağustos ayı işaret edildi.

Ev almak için para biriktiren, ancak bütçesi yetmeyen binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. 2019 Yılında 100 Bin konut projesi için başvurular alan TOKİ yeniden kolları sıvadı. Yapılan açıklamalara göre, Ağustos ayı içerisinde yeni 100 bin konut projesi açıklanacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut “Bu yılın ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacaktır. Buradaki konut sayısı da en az 100 bin olacaktır. İl il, şehirlerimizin talepleri doğrultusunda ve proje yerlerini de seçmek suretiyle hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah ağustos ayı içerisinde de bu yeni 100 bin konut projemizi açıklayacağız.” İfadeleri kullanıldı.

2022 TOKİ 100 BİN KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Konutlar için başvuru şartları henüz açıklanmadı.
Telefonla arayanlara inanmayın
Öte yandan TOKİ internet sayfası üzerinden vatandaşlar için uyarı yazısı yayınladı.
Yazıda şu ifadelere yer verildi:
İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili Şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır.
Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak konut satışı vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi ve ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.

Konutlar hangi illerde dikilecek?

Yeni yapılacak konutların hangi illerde dikileceği henüz belli değil. Ancak Aydın, İzmir, Kütahya, Uşak, Muğla, Manisa ve bir çok ilde daha TOKİ konutlarının dikilmesi bekleniyor.