Aydın HaberleriEge HaberleriManşetYerel Haberler

Aydın Germencik, Köşk, Nazilli, Kuyucak, Karacasu, Sultanhisar, Efeler’de yaşayanlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Aydın Germencik, Köşk, Nazilli, Kuyucak, Karacasu, Sultanhisar, Efeler ilçeleri için duyuru yapıldı. Vatandaşları yakından ilgilendiren duyuruya göre, bu ilçelerde bulunan iş yeri, arsa, tarım arazisi vb. nitelikteki taşınmazlar kiraya verilecek. Ayrıca Muğla ve Denizli’de de bazı taşınmazların kiraya verileceği öğrenildi.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Aydın, Denizli ve Muğla illerinde 57 adet taşınmazı kiraya vereceği öğrenildi. Buna göre, İş yeri, arsa, tarım arazisi vb. nitelikteki taşınmazların satış ihalesi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 10.30’da Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ihale salonunda yapılacak.

24 AĞUSTOS 2022 AYDIN VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN KİRALAMA İHALESİ ŞARTNAMESİ

1-Yukarıda nitelikleri belirtilmiş;

-2. ve 3. sıradaki taşınmazlar hizalarında gösterilen muhammen bedeller üzerinden ihalede oluşacak bedelden 31.12.2022 tarihine kadar, müteakip yıllar ise Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi On İki Aylık Ortalamalara Göre Değişim (%) oranında, emsal ve rayiç bedelden aşağı olmamak üzere tespit edilecek kira bedelleri üzerinden sözleşme tarihinden itibaren 31.12.2024 tarihine kadar,
-7., 8., 9., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 30., 32., 33., 52., 53. sıradaki taşınmazlar hizasında gösterilen muhammen bedeller üzerinden ihalede oluşacak bedelden 31.12.2023 tarihine kadar,
-1., 4., 5., 6., 10., 11., 12., 29., 31., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40., 41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49.,50., 51., 54., 55., 56., 57. sıradaki taşınmazlar hizasında gösterilen muhammen bedeller üzerinden ihalede oluşacak bedelden 31.12.2022 tarihine kadar kiraya verilecek olup, müteakip yılların kira bedeli ise her yıl bir önceki yılın kira bedeline Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi On İki Aylık Ortalamalara Göre Değişim (%) oranı, kiralananın durumu ile emsal ve rayiç kira bedelleri dikkate alınarak belirlenir. İdarenin belirlediği yeni yıl kira bedelini kabul eden kiracının sözleşmesi aynı şartlarla devam eder.

2-İhale 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 45.maddesine göre Açık Teklif Usulü ile 24/08/2022 Çarşamba Günü Saat 10:30’da Güzelhisar Mahallesi 7 Eylül Caddesi No:3 Kat:5 Efeler/AYDIN adresindeki Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ihale salonunda yapılacaktır.

3-Taliplilerin ihaleye katılabilmeleri için;
Gerçek kişi olarak ihaleye girecekler için Nüfus Cüzdan fotokopisi;
Tüzel kişi olarak girecekler için ; Ticaret Sicil Gazetesi, Faaliyet belgesi ile imza sirküleri (aslı veya noterden tasdikli suretleri)
STK(Vakıf,Dernek, Kooperatif vb.) olarak girecekler için ;Yönetim Kurulu kararı, faaliyet belgesi, yetki belgesi, adres beyanı
ile birlikte taşınmazların listede hizalarında yazılı geçici ve ek teminat bedelini en geç 23/08/2022 Salı saat 12:00’a kadar Vakıfbank Aydın Şubesindeki TR60 0001 5001 5800 7309 6488 14 IBAN no.lu hesaba yatırarak evraklar ile birlikte Bölge Müdürlüğümüz ihale bürosuna 23/08/2022 Salı saat 14:00’e kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Geçici teminat mektubu ile müracaat edecekler (Teminat Mektubunu Limit dâhili ve süresiz olarak almalı) teminat mektubunun teyidini idaremize ait 0 256 212 00 26 no.lu telefona (İhale Bürosunun dikkatine olarak) faks çektirerek, teyit yazısının aslını da mektupla beraber elden getireceklerdir. Dekontta taşınmazın Kiralama Dosya numarası ile ihaleye girecek gerçek kişi adı-soyadı ve/veya tüzel kişinin adı belirtilecektir.

4-İlana yazılmayan bilgiler şartnamesinde ve sözleşmesinde mevcut olup, ihaleye katılan her istekli kiralanacak yeri görmüş, ihale esnasında imzaladığı Vakıf Taşınmazlarının Kiraya Verilme Usul ve Esasları ile Vakıf Taşınmazlarının Kiraya Verilme Tip Genel Şartnamesi hükümlerini okumuş ve peşinen kabul etmiş sayılır.

5-Gerçek veya tüzel kişiler ihaleye ortak girmek istedikleri takdirde Noterden tasdikli ortaklık beyannamesi getirmeleri gerekmektedir. Dilekçe ile müracaat ederek ihale gününün bildirilmesini isteyenlere bu ilanla tebliğ yapılmış sayılacağından, ayrıca bildirimde bulunulmayacaktır.

6-İhale, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre yapılacak olup, İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun bedeli tespite serbesttir. Bu taşınmazların kiralanması ile ilgili her türlü vergi, harç, ilan bedeli ile sigorta primleri kiracıya aittir. Taşınmazların kiraları dosyasındaki şartlar dâhilinde ödenir. Süresinde ödenmeyen İdare alacaklarına 5737 Sayılı Vakıflar Kanununun 77.Maddesi gereğince 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hk. kanun uygulanır. İdaremiz, taşınmazın reklâma elverişli yerlerini kiraya verebilir ve kiracı gerekli kolaylığı göstermekle yükümlüdür. Mazbut Vakıf Gayrimenkulleri Kira Stopajından muaftır. (53., 54., 55. sıradaki Mülhak Vakıf Taşınmazları hariç.)

7- İhale üzerinde kalan gerçek/tüzel kişiler süresi içerisinde sözleşme yapmadıkları takdirde ihaleye katılabilmek için yatırmış oldukları geçici ve ek teminatları bütçeye irad kaydedilir, gerçek/tüzel kişiler bir yıl süre ile ihale yasaklısı sayılır.

8- İhale komisyonu, taliplileri ihale salonuna davet ederken listede belirtilen sıraya bağlı olmayıp, ihaleyi istediği sıradan yapmakla serbesttir. İhale Genel ve Özel şartları mesai saatleri içerisinde Bölge Müdürlüğümüz İhale panosunda ve İhale Bürosunda taşınmaz dosyasında görülebilir.

9-İhale üzerinde kalmayanların dilekçelerine istinaden ihaleye katılabilmek için yatırmış oldukları Geçici ve Ek Teminatlarının geri ödemeleri, Katılımcıların dilekçelerinde belirtilen IBAN no.lu Banka Hesap Numaralarına 15 gün içerisinde aktarılacaktır.(Banka Hesap numarası olmayanların herhangi bir Bankadan hesap açtırması gerekmektedir.)

10-Taşınmazlara taliplisi olmaması halinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 49. Maddesine istinaden 08/09/2022 Perşembe günü Saat 15:00’da Açık Teklif Usulü Pazarlık İhalesi yapılacak olup, Pazarlık ihalesine girecek olanların geçici ve ek teminatlarını yatırarak en geç 07/09/2022 Çarşamba günü Saat 16:00’a kadar yukarıda 3. madde de belirtilen belgelerle birlikte ihale bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir. Pazarlık ihalesi için ayrıca ilan yapılmayacaktır.

11.İhalelerden yasaklı olanlar ile FETÖ/PYD terör örgütüne ilgi, bağ veya iltisakları olan gerçek/tüzel kişiler ihaleye katılamazlar. İhaleye katılan gerçek/tüzel kişilerin ihalele yasaklısı ve/veya FETÖ/PYD terör örgütü ile ilgi, bağ veya iltisaklarının tespit edilmesi halinde, ihaleye katılıp ihale üzerinde kalsa dahi kendisiyle sözleşme düzenlenmez. Sözleşme düzenlenmiş olsa dahi tespit edildiği takdirde sözleşme feshedilerek, geçici ve ek teminat bedelleri Bütçeye irad kaydedilir.

12- Vakıf taşınmazları mevcut haliyle kiraya verilecektir. Taşınmazların kullanılabilir hale getirilmesi için yapılacak tüm masraflar kiracı tarafından karşılanacak ve yapılacak her türlü masraf vakfa terk ve teberru edilmiş sayılacaktır. Taşınmazda sonradan yapılacak her türlü değişiklik için İdareden ve gerekiyorsa ilgili kurum-kuruluşlardan yazılı izin alınması ile ilgili yükümlülük kiracıya aittir. İdaremizin talebi halinde kiracı, taşınmazı masrafları kiracı tarafından karşılanmak üzere eski durumuna getirmeye ve kiralananda meydana gelen zarar ve ziyanı ayrıca ödemeye zorunludur. Kiracı Elektrik, Doğalgaz(varsa) ve Su aboneliğini kendi üzerine alacak ve bunlara tahakkuk edecek bedeli doğrudan ilgili kuruluşa yatıracaktır. Ruhsat, elektrik, su, doğalgaz aboneliğinin alınıp alınmaması ile ilgili yükümlülük kiracıya aittir.

13-Kiracı İdaremizin izni olmadan kirası altındaki taşınmazı kısmen veya tamamen başkasına kiralayamaz, kullanma hakkını veya sözleşmesini başkasına devredemez. İdare izni olmadan devir, ortaklık ve iş değişikliği yapamaz.

14-Vakıf taşınmazlarında her türlü alkollü içkilerin kullanılması, bulundurulması ve satışı yasaktır.
İLAN OLUNUR.

Bilgi için; Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Tel:0(256) 225 94 56 / e-posta: aydin@vgm.gov.tr Elektronik Ağ: www.vgm.gov.tr