Gündem

Aydın'da patronunun şakasıyla hayatı değişti! Şimdi ise öğrencileri taşıyor

Aydın’n Efeler ilçesinde, bir iş yerinin mutfak bölümünde çalışan Sevgi Maraş’ın, patronunun şakasıyla hayatı değişti. Maraş’ın kendisine yapılan teklifi kabul ederek servis şoförü oldu. Üç yıl önce bir restoranın mutfak bölümünde çalışan Maraş’a patronu Şadiye Kıran, şaka amaçlı ‘Bizim okul servisinde şoförlük yapar mısın’ teklifinde bulundu. Kıran’ın bu teklifine Maraş, ‘tabi ki neden olmasın’ diyerek karşılık verdi. Büyük bir azim örneği sergileyen Maraş (32), kısa sürede minibüs kullanmayı öğrendikten sonra yeni mesleği servis şoförlüğüne başladı.

“Türk kadınının başaramayacağı iş yok”

Şoförlük mesleğini severek yaptığını kaydeden evli ve iki çocuk annesi Maraş, “Patronum beni otomobil kullanırken görmüş. Şaka amaçlı bana ‘okul servisinde şoförlük yapar mısın’ dedi. Bende yaparım dedim ve kısa sürede minibüs kullanmayı öğrendim. Yapılan şaka sonucunda servis şoförü oldum. Azmettim ve başardım. Çok mutluyum. Bu süreçte eşim başta olmak üzere çevremdeki herkesin desteğini aldım. İşimi büyük bir zevkle yapıyorum. Trafikte beni görenler, tebrik ediyor. Kadınlara örnek olduğum için gururluyum. Türk kadının başaramayacağı bir iş yok. Yeter ki istesin. Kadınlarımız her işin üstesinden başarıyla gelir” dedi.

“Velilerin tercihi biz oluyoruz”

Maraş’ın layıkıyla şoförlük mesleğini yerine getirdiğini ifade eden aracın sahibi Bilal Kıran, “Eşim Şadiye Kıran, Sevgi hanıma şaka amaçlı şoförlük teklif etmiş. Sevgi hanım da bu teklifi kabul etti. İlk günlerde tedirginlik duydum ama Sevgi hanım kısa sürede şoförlük mesleğini öğrendi. İşini gönül rahatlığıyla yapıyor. Gözüm arkada kalmıyor. Erkeklerden bile daha güzel araç kullanıyor. Kendisini tebrik ediyorum. Mazot, lastik, temizlik başta olmak üzere birçok konuda minibüsün bakım ve onarımıyla yakından ilgileniyor. Sevgi hanım şoförlüğüyle, eşim de hosteslik göreviyle sadece bize değil, velilere de güven veriyor. Minibüste şoför ve hostesin kadın olmasından dolayı velilerin de tercihi biz oluyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın