Gündem

Aydın Bozdoğan İçin Halk Seferber Oldu Yangın Kontrol Altına Alındı

Türkiye’de orman yangınları durmak bilmiyor. Kıyı şeridini ele alan yangınlar ile ekipler ve vatandaşlar var gücü ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde Manavgat’ta dört farklı yerde başlayan yangının ardından birçok ilden peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Ciğerlerimizi yakan bir haber de dün Aydın’dan geldi.

Aydın Bozdoğan ilçesinde nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenden ortaya çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın rüzgarında etkisi ile büyüyerek Muğla’nın Kavaklıdere  ilçesine kadar ulaşılmıştı.

Bozdoğan Halkı Yangın Söndürme Çalışmalarına Destek Oldu

Henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden çıkan yangın sonrası ihbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri  sevk edildi. Bozdoğanlı vatandaşların da desteği ile yangın kontrol altına alındı. Yerleşim yerleri civarında çıkan yangına vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Ekiplerin müdahaleleri ile yangın kontrol altına alındı. Bozdoğan halkı canla başla yangını söndürme çalışmalarına katıldı.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın sınırları içinde kalan alanda yangının kontrol altına alındığını ifade etti. Başalan Mahallesinde başlayan yangının ekiplerce kontrol altına alındığını söyleyen Arat, Yangının Muğla sınırına da sıçradığını belirtti. Yangının kontrol altına alındığı bölgelerde soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten ve yangının yerleşim yerlerine zarar vermediğini dile getiren Arat,  “Hasar tespit çalışmaları henüz tam yapılmadı ama ilk aldığımız bilgilere göre önemli bir yerleşim yerlerine zararı yok. Yalnız, ormanlar büyük zarar gördü.” dedi.