Ekonomi

Ay ortasında parası biten emeklilere, Ziraat Bankası ve Denizbank’tan kaçırılmayacak ihtiyaç kredisi kampanyası!

Ekonomi piyasalarının giderek daha hızlı bir şekilde yükselen grafiklere sahip olması, zam oranlarını arttırdı. Aldıkları aylık ödemeler enflasyon karşısında eriyen emekli vatandaşlar, nakit sıkışıklıklarını gidermek adına çareler aramaya başladılar. Bu noktada devreye giren Ziraat Bankası ve Denizbank, emekli müşterileri için özel olarak ihtiyaç kredisi kampanyası geliştirildiğini duyurdu.

Ziraat Bankası Emekli İhtiyaç Kredisi Kampanyası 2022

Kamu bankalarından birisi olarak hizmet veren Ziraat Bankası, yeni dönemde gelişen olumsuz ekonomik şartlar çerçevesinde nakde sıkışıklığı artan emekli vatandaşlar için özel olarak bir ihtiyaç kredisi kampanyası geliştirdiğini duyurdu. Banka ilgili hizmetinin örnek hesaplama tablolarını yayınladı.

Birinci hesaplama tablosu:

  • Kredi tutarı: 20 bin TL
  • Vade sayısı: 36 ay
  • Faiz oranı: Yüzde 1,55
  • Taksit tutarı: 767,12 TL

İkinci hesaplama tablosu:

  • Kredi tutarı: 40 bin TL
  • Vade sayısı: 36 ay
  • Faiz oranı: Yüzde 1,69
  • Taksit tutarı: 1.576,38 TL

Denizbank Emekli İhtiyaç Kredisi Kampanyası 2022

Türkiye’nin önemli özel bankalarından birisi olan Denizbank, yeni dönemde aldıkları zamlar enflasyon karşısında eriyen emekli vatandaşlara nakit hizmeti sunacağını açıkladı. Denizbank emekli müşterilerine özel geliştirmiş olduğu ihtiyaç kredisi kampanyasının üst limitini 100 bin TL, azami vade sayısını 36 ay ve aylık faiz oranını yüzde 2,01 olarak belirledi. Bu veriler ışığında çekilecek olan 10 bin TL’lik kredinin aylık taksit ödemesi tutarı ise 418,75 TL olarak hesaplandı.

Emekli İhtiyaç Kredisi Kampanyalarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Ziraat Bankası’nın ve Denizbank’ın emekli müşterileri için özel olarak geliştirmiş olduğu ihtiyaç kredisi kampanyasına, mevcut müşteriler bankaların mobil uygulamaları, internet bankacılığı kanalları veya banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapabilmektelerdir. Henüz iki bankadan birinin emekli müşterisi olmayan vatandaşların ise öncelikle hesaplarını taşımaları, sonrasında da aynı kanallar aracılığı ile kredi hizmetine başvuru yapmaları gerekmektedir.