Spor

Avrupa Fatihi rahat turladı!

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda Galatasaray evinde Hırvatistan’ın Hajduk Split takımını Belhanda ve Babel’in golleriyle 2-0 mağlup ederek play-off’lara adını yazdırdı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda… Galatasaray, TT Stadyumu’nda Hırvatistan ekibi Hajduk Split’i UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda ağırladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz oynanan mücadelede Galatasaray 2-0’lık skorla kazandı ve playoff turuna adını yazdırdı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren goller, 77. dakikada Younes Belhanda ve 86. dakikada Younes Belhanda’dan geldi. Faslı oyuncu Belhanda, maça yedek kulübesinde başladı ve 71. dakikada Ömer Bayram’ın yerine oyuna dahil oldu.

Galatasaray, gruplardan önceki son eleme olan playoff turunda, Willem II’yi 4-0 mağlup eden İskoç ekip Rangers ile karşı karşıya gelecek.

FATİH TERİM İLE 6’DA 6

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde girdiği 6 Avrupa kupası ön eleme turundan da galip ayrılan taraf oldu.

Sarı-kırmızılı takım, Terim yönetiminde 4’ü UEFA Şampiyonlar Ligi, 1’i de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 5 ön eleme turunda mücadele etti.

Galatasaray, Terim yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerindeki 8, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerindeki 1 müsabakanın tamamından da galip ayrıldı.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 1997-1998 sezonunda İsviçre’nin Sion, 1998-1999 sezonunda aynı ülkenin Grasshoppers, 1999-2000 sezonunda Avusturya’nın Rapid Wien, 2003-2004 sezonunda ise Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımlarını ikişer maçta da mağlup etti.

Galatasaray, son olarak geçen hafta UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu maçında Azerbaycan’ın Neftçi takımını tek maçta yenerek saf dışı bıraktı.

Sarı-kırmızılı takım, bu müsabakalarda toplamda 26 gol bulurken, kalesinde sadece 6 gol gördü.