Gündem

Avcılar, Bağcılar, Esenler, Kadıköy, Kâğıthane, Maltepe, Pendik, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ve bu ilçeler: 21 Ağustos’ta 07.00-10.00 saatleri arasında…

İstanbul’da Avcılar, Bağcılar, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Fatih, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ilçelerindeki nüfus müdürlükleri için açıklama yapıldı. Söz konusu açıklama İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirildi.

Bu hafta sonu yapılacak ALES’e binlerce kişi katılım sağlayacak. Bu nedenle İstanbul Valiliği internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Avcılar, Bağcılar, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Fatih, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu İlçe Nüfus Müdürlükleri 21 Ağustos Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacak.


Konu hakkındaki açıklamada şöyle denildi:

ÖSYM Başkanlığı tarafından 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacaktır.
Sınava katılacak adaylardan, Nüfus Cüzdanı veya T.C Kimlik kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyenlere “Sınav Giriş Belgesi” ile 2 (iki) adet fotoğrafını yanında getirmeleri halinde yeni T.C Kimlik Kartı düzenleninceye kadar geçerli olmak üzere “Geçici Kimlik Belgesi” verilecektir.

ALES sınava giriş belgesi

ALES sınavına katılacak olan adayların giriş belgelerini https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden almaları gerekiyor. Katılım sağlayacak adaylar için sınav 150 dakika sürecek.