GündemMagazin

Atatürk’e benzeyen adama palyaço dedi, Atatürk’e hakaretten dava açıldı!

Atatürk'e benzeyen adam Göksel Kaya'ya bir vatandaş "Palyaço" dedi. Bu söylem üzerine Eskişehir Başsavcılığı tarafından "Atatürk'ün anısına hakaret" suçundan kamu davası açıldı.

Atatürk’e olan benzerliğini kullanarak şöhret olmaya çalışan Göksel Kaya yine ilginç bir olayla gündeme geldi. ustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken ve milli bayramlarda ortaya çıkarak bu durumu bir kazanç kapısı haline getiren Göksel Kaya’yı eleştiren bir vatandaş hakkında kamu davası açıldı.

ATATÜRK’ÜN HATIRASINA HAKARET SUÇU

Göksel Kaya, 25 Kasım 2019’da Atatürk kimliği ile bir okulu ziyaret etmişti. Bunun üzerine D.M isimli şahıs kendine ait sosyal medya hesabından; “Bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapar? Bu palyaço hangi sıfatla okullara gidip çocukların beynine kendini kazıyor” demişti. D.M.’nin paylaşımımın savcılığa şikayet edilmesinin ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ise, 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna dayanarak, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçlamasıyla D.M. hakkında iddianame hazırlandı.

Sosyal medyada bu olaya tepkiler sürerken, Atatürk’e benzeyen adamdan konuya dair bir açıklama gelmedi.