GündemSağlık

Aşılama sırasında flaş gelişme: 40 yaş ve 50 yaş üstü için duyuruldu!

Corona virüsü aşı sırası bekleyenlere peş peşe güzel haberler geliyor. Bugün sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 40 yaş üstü öğretmenler için aşı randevularının açıldığını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 50 yaş üstü vatandaşların ne zaman aşılanacağı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Pandemi ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor. Bakan Selçuk resmi twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. 40 yaş üstü öğretmenler için aşı randevusunun açıldığını söyleyen Bakan Selçuk, “Öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız için öncelikli aşı uygulaması hızla devam ediyor. 40 yaş üstü 57 bin mesai arkadaşımızın daha randevularının açılmasıyla 813.400 öğretmen ve eğitim çalışanımız için aşı olma imkânı sağlanmış oldu. Sağlıkla kavuşmak dileğiyle…” ifadelerini kullandı.

50 yaş üstü aşılamasına 1 Haziran’dan sonra başlanacak

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, “1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanacak.” İfadelerini kullanmıştı.