Gündem

Aşı Yaptırmayan Vatandaşlar Dikkat! Bugün Başlıyor

6 Eylül tarihinden itibaren Covid-19 kapsamında alınan kararlar uygulanmaya başlayacak. Salgının kontrol altına alınması için yeni uygulamalar hayata geçmeye başladı. 6 Eylül tarihinden itibaren iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenecek. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptıracak. Aşı yaptırmayan üniversite çalışanları ve öğrenciler de düzenli PCR testi yaptıracak.

Şehirler Arası Yolculukta PCR Testi Zorunlu Olacak

Bugünden itibaren şehirlerarası uçak, otobüs, tren ve diğer ulaşım araçlarında aşı şartı istenecek. Aşı olmamış ama hastalığı atlatmış kişilere müsemma gösterilecek. Hem hastalığı geçirmemiş hem aşı olmamış kişilerden PCR testi istenecek. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulaması başladı. Vatandaşlar, 48 saat önce PCR testi yaptıracak ve etkinlik öncesinde sonucunu göstermek zorunda olacak.

Havaalanlarında uygulanan PCR testi uygulaması devam edecek.  Yolcular 48 saat önce PCR testi yaptıracak, dileyen yolcular da PCR testlerini havaalanında yaptırabilecek.