Gündem

Aşı vurulanlar dikkat: Bu belge ile seyahat edilecek!

Türkiye’de corona virüsü aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşı vurulan vatandaşları ilgilendiren seyahat gelişmesi yaşandı. Buna göre, Türkiye’den İspanya’ya girişlerde, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlenmiş bir aşı belgesi ile izin verilecek.

Ülkeler corona virüsü salgını sonrası seyahat şartlarını açıklamaya başladı. Son gelen bilgilere göre, İspanya’ya İspanyolca, İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinde düzenlenen aşı belgesi ile seyahat edilebilecek. Söz konusu belgede hamilinin adı ve soyadı, aşı tarihi, alınan son doz tarihi, uygulanan aşı türü, uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar, belgeyi düzenleyen ülke ve aşı belgesini düzenleyen kurum gibi bilgilere yer verilecek.

Hangi aşılar kabul ediliyor?

İspanya’ya seyahatlerde Pfizer- Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm aşıları kabul edilecek.

Çocuklar belgesiz seyahat edebilecek mi?

Yetişkinlerin yanındaki 6 yaşından küçük çocuklar belgeye ihtiyaç duymadan İspanya’ya seyahat edebilecekler. 6 ila 16 yaş arasındaki çocukların ise kendi aşı belgelerini veya negatif tanı testi begesini veya iyileşme belgesini ibraz etmesi gerekiyor.