Gündem

Aşı sırası 35 yaş üstü kişilere geldi! e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?

Aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada bugünden itibaren 35 yaş ve üstü vatandaşların da aşı randevularını alabileceğini belirtti. Peki, e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı grubuna dahil edilen yaş grubu 35’e indi. Birçok meslek grubu da aşı olmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, SGK’lı bütün çalışanların aşılarını olabileceklerini duyurmuştu.

MHRS, e-NABIZ VE TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu alabilmek için öncelikle kişinin Covid-19 aşısı için aşı grubunda olup olmadığını sorgulaması gerekiyor. Aşı sorgulamasını e-Nabız hesaplarına girerek “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından kolaylıkla yapabilirken, aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atarak da aşı sırasının size gelip gelmediğini sorgulayabilirsiniz. Bu basamağın tamamlanmasının ardından aşı randevusunu e-Nabız üzerinden MHRS’ye bağlanarak ya da MHRS web, mobil uygulamalarını kullanarak ya da ALO182 hattını arayarak alabilirsiniz.

Randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

E-Nabız aşı randevusu almak için tıklayınız…

MHRS giriş için tıklayınız…