GündemSağlık

Aşı olmayanlara devlet hizmeti sunulmayacak: 31 Aralık’ta ülkede uygulanacak!

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsüne karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Ülkeler vatandaşların sağlığını korumak için Covi-19 aşısı uyguluyorlar. Ancak bazı vatandaşlar aşı olmaktan kaçınıyor. Kenya’da hükümet aşı olmayan vatandaşlara yüz yüze devlet hizmeti sunulmayacağını açıkladı. Söz konusu uygulama 31 Aralık tarihinden itibaren başlayacak.

Ülkeler aşı olmayanlar için yaptırımlar uygulamaya başladılar. Kenya Sağlık Sekreteri Mutahi Kagwe tarafından yapılan açıklamada, ülkede aşı olmayanların devlet hizmetlerinden faydalanamayacağını açıkladı. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Ülkedeki herkes 31 Aralık itibariyle COVID-19 aşı belgelerini göstermediği sürece yüz yüze devlet hizmetlerinden faydalanamayacak.” İfadeleri kullanıldı.

Söz konusu hizmetlere sağlık, eğitim, cezaevi ziyareti ve göçmenlik hizmetleri de dahil edildi.

Singapur’da aşı olmayanların tedavi masrafları karşılanmıyor

Singapur Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda, yoğun bakım ünitelerinde bulunan hastaların çoğunu aşılanmamış kişiler oluşturuyor. Bu durum da sağlık kaynaklarımız üzerindeki orantısız baskıya katkıda bulunuyor” ifadeleri kullanıldı.

Bu kapsamda yapılan açıklamada, ‘aşı olmamayı tercih eden’ insanların tıbbi maliyetleri artık devlet tarafından karşılanmayacağı bildirildi. Ancak 12 yaş ve altı çocuklar ve belirli tıbbi sorunu olan kişiler gibi aşı olmaya uygun olmayan insanların sağlık masrafları devlet tarafından karşılanacak.