Gündem

Aşı olmayanlar için flaş genelge: Tüm teşkilata gönderildi!

Türkiye’de corona virüsü pandemisi devam ediyor. Vaka sayılarında son günlerde yaşanan artış endişe yaratırken, aşı için de yeni kararlar alınıyor. Son olarak, TESK’in iş yerlerinde Kovid-19 aşısı olmayanların çalıştırılmaması için genelge hazırladığı öğrenildi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “İş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderildi.” Denildi.

Sağlık Bakanlığı son verilerine göre, Türkiye’de 31 Temmuz tarihinde, 22 bin 332 kişinin testi pozitif çıktı, 79 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 107 olarak kaydedildi. Vaka sayılarındaki artış nedeniyle endişeler devam ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)’ten flaş bir açıklama geldi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş yerlerinde Kovid-19 aşısı olmayanların çalıştırılmaması için tüm teşkilata genelge gönderdiklerini açıkladı.

HES kodu ile aşı sorgulamasına da yer verildi

82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odaya, aşıya duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını söyleyen Palandöken, “Vaka sayılarını düşürmenin ve salgından kurtulmanın en önemli adımı aşı olmaktır. Bunun için aşı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması ve iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderdik. Genelgede maske ve sosyal mesafe kurallarıyla birlikte gelen müşterilere ‘HES kodu’ ile aşı sorgulamasının yapılması hususu da yer alıyor.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de aşılamada son durum

Sağlık Bakanlığı son verilerine göre, Türkiye’de toplam 73 milyon 248 bin 938 aşı yapıldı. 1. Doz aşı uygulananların sayısı 41 milyon 008 bin 020 olarak verildi. 2. Doz aşı uygulananların sayısı ise 27 milyon 342 bin 939 olarak açıklandı.