GündemSağlık

Aşı Karşıtı Adam Protesto İçin Kendisini Yaktı

2019 yılının sonlarında Çin’in Wuhan Kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs geçirdiği mutasyonlar ve ortaya çıkan varyantları ile hayatımızı kabusa çevirmeye devam ediyor. Avustralya’da meydana gelen ilginç olayda koroanvirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tedbirler kapsamında uygulanmaya başlayan ‘Aşı pasaportuna’ karşı olan bir vatandaş kendini yakarak protesto girişiminde bulundu.

Kendisini Yakan Adamın Durumunun Stabil Olduğu Bildirildi

Olay, Avustralya’nın Victoria eyaletinde meydana geldi. Aşı karşıtı olduğu iddia edilen bir adam ülkenin uygulanmış olduğu koronavirüs tedbirlerini protesto amacıyla kendini ateşe verdi. Tüm dünyanın konuştuğu henüz kimliği belirlenemeyen adam ‘Aşı pasaportuna hayır’ kendini, benzine bulayıp ateşe verdi. Ağır yaralanan adam sağlık ekiplerince bölgede bulunan hastaneye kaldırıldı. Eyalet polisi olayı incelediklerini belirtti. Adamın durumunun stabil olduğu belirtilirken, ülkede bir çok aşı karşıtının bulunduğu ve ülkede koronavirüs kapsamında tedbirlerin sıkı tutulduğu öğrenildi.

Özellikle Victoria eyaletinde sokağa çıkma yasağının yanında virüse karşı, birçok kapsamlı tedbir getirildi. Ayrıca aşısız kişilerin, kalabalık alanlara girişini yasaklayan aşı pasaportu sistemine geçildi.