Gündem

Asgari ücrette kritik gün yarın! Asgari ücrette son gelişme, ne kadar olacak?

7 milyonu aşkın kişiyi ilgilendiren asgari ücret zamları ve asgari ücret hakkındaki gelişmeler pek çok insan tarafından takip ediliyor. 2 Aralık’ta birinci toplantıyı düzenleyen Asgari Ücret Komisyonu, ikinci toplantıyı ise geçtiğimi günlerde yapmıştı. Peki 2020 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte net, brüt ve zam oranı gibi merak edilen soruların cevabı.

Asgari ücret hakkındaki gelişmeler bir çok vatandaşlı ilgilendiriyor. 7 milyonu aşkın kişi tarafından beklenen asgari ücret zamları, asgari ücret 2020’de ne kadar olacak, asgari ücret belli oldu mu gibi sorular, arama motorlarında sıkça aratılan soruların başında geliyor. Daha önce Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Tespit Komisyonunun hem işçi hem de işveren bakış açısını dikkate alıp ortak noktada buluşması temel gayemiz. Alt sınırı daha ideal bir noktaya getirmek istiyoruz” demişti.

İşte detaylar:

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder komisyonun çalışanların geçim şartları ve ülkenin ekonomik durumuna göre yeni asgari ücreti belirlemeye çalıştığını vurgularken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücret konusunda 2 bin 578 TL’nin altındaki bir rakamı kabul etmeyeceklerini ifade etti.

İlk toplantıda Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve TÜİK’ten belirli konulardaki veri ve raporları komisyona sunmasını istediklerini dile getiren Önder, “Bugün, kamu kurum temsilcilerinin sunum yapmasını bekliyoruz. Komisyon, bu veri ve raporları dinleyecek.” dedi.

SON TOPLANTI BELLİ OLDU

Yaklaşık 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde 2 Aralık’taki ilk toplantıyla başlamıştı.

Komisyon, 2020’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü toplantısını 17 Aralık’ta TİSK’in ev sahipliğinde yapacak.

Bir yanıt yazın