Ekonomi

Asgari Ücretli bayram ikramiyesi alacak mı? Asgari ücretli maaşı ne kadar?

Tükiye’de milyonlarca emekliye bayram ödemeleri yapıldı. Salgın nedeniyle bu sene ödemelerin erken yapılması, asgari ücretlileri de beklentiye soktu. Peki, asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı? Asgari ücretlilerin maaşı ne kadar?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle bu sene ekonomik zorluk çeken vatandaşlara pek çok destek sağlandı. Hükümet corona virüsü 1000 TL ödemesini ihtiyaç sahiplerine ödedi. Bu süreç içerisinde kısa çalışma ödeneği desteğinden de çok sayıda vatandaş faydalandı. Ayrıca emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri öne çekildi. Bu durum asgari ücretlileri beklentiye soktu.

Açıklama yapıldı mı?

Ücretsiz izne çıkarılan ya da işten çıkarılan asgari ücretliler devlet tarafından ödenen kısa çalışma ödeneğinden faydalanabiliyorlar. Ayrıca devlet bankaları salgın nedeniyle asgari ücretli çalışanlar için, 6 ay ertelemeli yüzde 0.49 faiz oranı ile 10 bin lira destek kredisi imkanını sağlıyor.
Ancak asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilmesi yönünde henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Asgari ücretli ne kadar maaş alıyor?

Asgari ücret 2020 yılında bekar bir işçi için Asgari Geçim İndirimi (AGİ) dahil 2.324 TL olarak ödeniyor. Evli ve üç çocuklu bir işçi için asgari ücret AGİ dahil 2 bin 479 lira 21 kuruş ödeme yapılıyor.