EkonomiGündem

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek: Bakan Bilgin duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den alınan son dakika bilgisine göre yeni asgari ücret ile ilgili önemli açıklama yapıldı. Çalışma ve ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız.” ifadelerini kullanarak açıklamada bulundu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI YAPILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Forumu’nda asgari ücret ve EYT’ye ilişkin açıklamalar yaptı. Aralıkta bir araya geleceklerini hatırlatan Bakan Bilgin, “Bu tahribatı ortadan kaldıracak düzenleme yapılacak” dedi.

Bakan Bilgin, “Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

Asgari ücret halen 5 bin 500 lira civarında bulunuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için aralık ayında toplanacak.

“EYT SORUNUNU ARALIK BAŞINDA ÇÖZECEĞİZ”

Emeklilikte Yaşa Tıkalanlar (EYT) ile ilgili konuşan Bilgin, şunları söyledi: “EYT durumu var. Onu aralık başında çözeceğiz. Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri gidecerek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak.”