EkonomiGündemPolitika

Asgari ücrete ara zam gündemi: Bugün belli olması bekleniyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün bir kere daha kritik gündem başlıklarıyla toplanıyor. Özellikle Temmuz ayında asgari ücrete gelmesi beklenen ara zamla ilgili bir görüşme yapılması umut edilirken, toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Türkiye günlerdir asgari ücrete gelecek bir zam haberini bekliyor. Bugünkü toplantıda bununla ilgili bir adım atılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında zam getirilmesi planlanan asgari ücretle ilgili bir sunum yapacak. Bilgin, daha önce yaptığı açıklamalarda memur maaşları için de, “Enflasyon ne gerçekleşirse onun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda ilave zam yapacağız” demişti.

Toplantının diğer gündem maddelerinden biri de Marmaris’teki orman yangını olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangın sonrasında bölgede süren soğutma çalışmaları ve zarar gören alanla ilgili bilgilendirme yapacak. Ayrıca, orman yangınlarında cezaların artırılması konusunda başlatılan yasal çalışmalar da değerlendirilecek.