EkonomiGündemManşetPolitika

Asgari ücret zammına adım adım gidiliyor: Numan Kurtulmuş’tan flaş açıklama geldi!

Vatandaşlar Temmuz ayında maaşlara yapılacak bir iyileştirmeyi merakla bekliyor. Hükümet kanadından ise açıklamalar peş peşe geliyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da katıldığı bir programda son dakika flaş açıklamalarda bulundu!

Numan Kurtulmuş, Temmuz ayına işaret ederek yapılması planlanan maddeleri şöyle sıraladı:

“İlk olarak döviz piyasalarında olağanüstü hareketliliğin belli bir seyre girmesini sağlayabilmek. Bu anlamda aşırı sert oynamaların kaybolmakta olduğunu görüyoruz. Enflasyonun bir şekilde dizginlenebilmesi gerekiyor.”

ASGARİ ÜCRETLERE İYİLEŞTİRME MESAJI

“Bunun için ilgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşlarımız da hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkmak için yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirebilmek. Asgari ücretlilerle ilgili bir dokunuşun yapılabilmesi.”

FİYATLARA YAZ AYLARI ETKİSİ

“Bu yaz aylarıyla birlikte bir rahatlamayı ve ondan sonraki dönemde de baz etkisiyle birlikte kalıcı bir rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor. Turizmde ciddi bir gelişme yaşanacağını öngörüyoruz. Aynı zamanda yaz aylarıyla birlikte tarımsal ürünlerdeki fiyatlar aşağı doğru seyretmeye başladı. Hiçbir şekilde biz pandeminin başından itibaren tedarik zincirini kırdırmadık. Pahalı oldu, oynaklık oldu ama birçok ülkeyle kıyasladığımızda Türkiye’de tedarik zincirleri kırılmadı.”