Gündem

Artık PTT’ye gidilmeyecek! Eve teslim dönemi başladı

65 yaş üzeri vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamalara göre, artık 65 yaş üzeri vatandaşlar, e-Devlet şifresi için PTT şubelerine gitmeyecekler. Bunun yerine e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını kolayca yaparak şifrelerini evlerinde teslim alacaklar.

Corona virüsü salgını nedeniyle bulaş endişesi yaşanmaya devam ediyor. Özellikle riskli kabul edilen 65 yaş üzeri vatandaşlar için ise güzel haber verildi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sn. Dr. Ali Taha Koç, 65 yaş üzeri vatandaşlarımız için “Adrese Teslim Şifre Başvuruları” hizmetinin başladığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, e-Devlet şifresi için PTT şubelerine gitmeyecekler. Bunun yerine e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını kolayca yaparak şifrelerini evlerinde teslim alacaklar.

Başvuru durumu takip edilebilecek

Bu hizmet ile alınan ilk şifre, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ikamet eden Gönül Hanım’a evinde teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sn. Dr. Ali Taha Koç, hizmete ait şu açıklamalarda bulundu: “Bu hizmet, COVID-19 ile mücadele kapsamında geliştirildi. Hizmet ile daha önce e-Devlet şifresi almamış 65 yaş üzeri vatandaşlarımız www.turkiye.gov.tr üzerinden başvuru formunu doldurarak e-Devlet Kapısı şifresinin adreslerine teslim edilmesini talep edebilecekler ve başvurularının durumlarını takip edebilecekler.”

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde pilot uygulamaya başlanan hizmet, pilot çalışma tamamlandıktan sonra tüm Türkiye’de başvuruya açılacak. Yapılan açılamaya göre şifre teslimi ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra verilecek.