Ekonomi

Artık market yerine bakkallardan alışveriş yapacaksınız: Fahiş fiyatlarda yeni adım!

Marketlerdeki fiyatların yükselişi geçim derdi yaşayan birçok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bu kapsamda hükümet çalışmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyat açıklamasında bine yakın Tarım Kredi Kooperatif mağazasının açılacağını duyurmuştu. Son alınan bilgilere göre ise, fiyat yükselişinin önüne geçmek için Tarım Kredi Kooperatifleri mahalle bakkalları ve küçük marketlere bayilik verecek.

Tarım Kredi Kooperatifi’nin mahalle bakkalları ve küçük marketlere bayilik vereceği öğrenildi. Konu hakkında TESK Başkanı Bendevi Palandöken açıklamada bulundu.

Başkan Palandöken tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Bakkallara ürün tedariğinin sağlanması fiyat birliğinin sağlanması açısından iyi olur. Eğer ürünlerin tamamı yeteri kadar bulunursa, o zaman faydası ortaya çıkar. Fiyat istikrarının sağlanamamasının ana sebebi piyasada aktörün az oluşu. Bireysel işletmeler çoğaldıkça rekabet oluşur. Market açmayıp böyle tedarik olursa daha sağlıklı olur. Ayrıca Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerden dolayı marketler tarafından yapılan zamlar durdu.
Öte yandan bayiliğin yanı sıra ‘KoopgeL’ ve ‘KoopsanaL’ ile hemen teslim ve sipariş seçenekleriyle online satış yapılacağı da öğrenildi.