Ekonomi

Artan kira fiyatlarına direnmeye çalışan kiracılara müjde: Kabul edilirse, 3 bin TL tutarında kira yardımı yapılacak!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor olması, gündelik hayat akışı içerisinde alınan tüm hizmet başlıklarına yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan mayıs ayı kira artış oranı da emlak sektöründe ki durumu gözler önüne serdi. Bu noktada devreye giren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın meclise bir yasa teklifi sunduğu öğrenildi.

Kira Artış Oranı Belli Oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz günlerde mayıs ayına ilişkin bazı verileri yayınladı. Kurum tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 12 yıllık TÜFE ortalaması yüzde 34,46 olarak bildirildi. Bu rakama göre ev sahiplerinin kiracılarına mayıs ayı içerisinde yapacakları azami kira zammı da yüzde 34,46 olarak belirlenmiş oldu.

Meclise Yasa Teklifi Sunuldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun mayıs ayı azami kira artış oranını yüzde 34,46 olarak açıklamasından sonra hali hazırda geçim derdi içerisinde olan kiracılar, büyük panik yaşamaya başladılar. Konuya ilişkin bazı kurumların iyileştirme çalışmalarına başladıkları bilgisi gündeme gelirken, bir atılım da HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’dan geldi. Yapılan resmî açıklamalara göre Milletvekili Garo Paylan’ın meclise bir yasa teklifi sunduğu bilgisi kaydedildi.

HDP Milletvekili Garo Paylan’ın meclise sunduğu yasa teklifinin içeriği belli oldu. Buna göre eğer milletvekilinin sunduğu teklif kabul edilirse, ihtiyaç sahibi kiracılara 3 bin TL tutarında kira ödeme desteği verilecek. Konuya ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Bakanlıklar Çalışmalara Başladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan yüzde 34,46’lık mayıs ayı kira artış oranı sonrasında, yetkili kurumlar harekete geçtiklerini açıkladılar. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kiracıları yakından ilgilendiren bazı çalışmalar yapma hazırlığı içerisinde oldukları bilgisi kaydedildi.