Ekonomi

Arazilerini canlandırmak isteyen çiftçilerin dikkatine: Dekar başı 100 TL ödenmeye başladı!

Yeni dönemde iklim krizinin etkilerinin giderek daha da artması, tarım arazilerinin kuraklığa teslim olmasına sebep oldu. Ek olarak ekonomi piyasalarında gözlenen ani yükselişler de çiftçilerin her yıl yaptıkları üretimin, bu yıl düşmesine yol açtı. Bu durumun içerisinde çıkmak için en mantıklı çözüm yolunu arayan çiftçilere, bu noktada müjdeli haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı ekilen ürüne ve dekar büyüklüğüne göre değişiklik gösteren tutarlarda ödeyeceği hibelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Mazot ve Gübre Desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni dönemde verimi düşen tarım arazileri içerisinde üretim yapmaya çalışan ancak hem kuraklık hem de diğer faktörler çerçevesinde üretim yapamayan çiftçilere, mazot ve gübre desteği vereceğini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen mazot ve tarım desteğinin ilk ödemeleri, geçtiğimiz haftalar hesaplara aktarıldı. Bakanlık, söz konusu yardım tutarlarının ekilen ürüne göre değişiklik göstereceğini ancak ortalama olarak dekar başına 25- 68 TL arasında hibe ödemesinin yapılacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Organik Tarım Desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni dönem çiftçi destekleri kapsamında geliştirmiş olduğu bir hibe ödemesinin de organik tarım yapan çiftçileri kapsadığı bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu hibe ödemesinin dekar başına 10- 100 TL arasında olduğu bilgisi kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Analizi Desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan hibe ödemesi hizmetlerinden birinin de toprak analizi başlığı altında olduğu bildirildi. Söz konusu ödemenin, ilgili tarlada en iyi verimi sağlayacak olan ürünün tespiti için yapılacağı belirtildi.

Bakanlık, etkili üretimin yapılabilmesi amacı ile toprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilere, 50 dekarlık alan için 40 TL ödeyeceğini bildirdi.