Genel

Aranan koronavirüs hastası otobüste çıktı! 17 kişi izolasyona alındı!

Koronavirüs testi yaptırdıktan sonra memleketine gitmek için şehirlerarası otobüse binen hasta yolda karantinaya alındı. Otobüsteki 17 kişi de evlerinde izolasyona gönderildi.

Türkiye’de vatandaşlar karantina ve izolasyon kurallarını hiçe saymaya devam ediyor. Ankara’da yaşayan A.G. adlı isimli kişi, bir gün önce Koronavirüs testi yaptırdı. Test sonucunu beklemeden şehirlerarası yolculuğa çıktı. A.G.’nin test sonucunun pozitif olduğu belirlenmesi üzerine sağlık ekipleri, test sonucunu bildirmek ve tedavi süreci için A.G.’yi aramaya başladı. Yapılan incelemeler sonucu A.g.’nin otobüsle Kırşehir’e gittiğini öğrendi.

ŞEHİR GİRİŞİNDE İNDİRİLDİ

A.G.’nin içinde bulunduğu yolcu otobüsü, Kırşehir merkeze girmeden önce Akpınar ilçesi mevkisinde jandarma tarafından durduruldu. Test sonucunu beklemeden otobüse bindiği anlaşılan A.G., koruyucu kıyafetlerini giyen sağlık ekipleri tarafından otobüsten indirilip, ambulansla Ankara’daki evine geri götürüldü. Otobüste bulunan 17 kişi de kendilerini izole etmeleri için Kırşehir’deki evlerine gönderildi.