GündemKamu

Aracı olanlara önemli duyuru! Eğer 1 Aralık’a kadar bunları yapmazsanız onlarca lira ceza ödeyeceksiniz

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar kış aylarının yaklaşmasıyla beraber kış lastiği zorunluluğu ile ilgili detaylar merakla araştırılmaya başlanıldı.

Aracı olmayan vatandaşlar 1 Aralık’ kadar kış lastiği taktırmazsanız onlarca lira ceza yiyeceksiniz. Peki Kış lastiğini nasıl taktırılır? Kış lastiği taktırmayanlar kaç para ceza ödeyecek? İşte detaylar

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILACAK?

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor.

Kış lastiği uygulaması, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanmaya başlayacak.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI ZORUNLU MU?

Resmi Gazete’de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.