EkonomiGündem

Aracı Olanlara Kötü Haber! Akaryakıta Zam Yolda

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan zamlar bitmek bilmiyor. Artan akaryakıt fiyatları sonrası vatandaşlar aracının deposunu doldurmakta zorlanıyor. Artan fiyatlar vatandaşların belini bükmeye devam ederken otomobil sahiplerine kötü bir haber daha geldi. Sektör temsilcileri tarafından açıklandı. Akaryakıt fiyatlarına zam yolda.

Benzin ve Motorine Zam İddiası

Akaryakıt fiyatları son yılların en yüksek seviyesini görmeye devam ediyor. 1 Şubat tarihinde benzin ve motorine zam yapılmıştı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların cebini yakmaya devam ederken Sözcü Gazetesi’nin haberine göre akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. Salı gününden geçerli olmak üzere benzin ve motorine zam geleceği iddia edildi.

1 Şubat Tarihinde Akaryakıta Zam Yapılmıştı

Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Salı günü itibariyle benzine 70 motorine ise 90 kuruş zam gelmesi bekleniyor. 1 Şubat tarihinde benzine 39 motorine ise 32 kuruşluk zam yapılmış. Yapılan zam pompa fiyatlarına yansımıştı. Yapılan zam sonrasında Motorin fiyatları İstanbul’da 14.45 , İzmir’de 14.55 ve Ankara’da ise 14.53 TL’ye yükselmişti. Ayrıca benzinin litre fiyatı İzmir’de 14.55, İstanbul’da 14.59 ve Ankara’da ise 14.53 TL’ye yükseldi.