EkonomiGenelGündem

Araç ve konut fiyatlarıyla ilgili sıcak gelişme! Bu sene içinde gerçekleşecek…

Türkiye’de birçok vatandaş “Evim olsun, arabam olsun” hayalleri kurarken piyasada rekor üstüne rekor kıran fiyatlar bu hayalleri neredeyse imkânsız hale getirdi. Özellikle araç fiyatlarındaki yükseliş ikinci el sektöründe dahi vatandaşı yüz üstü bırakırken piyasanın uzmanından 2022 yılında hem araba hem de ev fiyatlarına dair çarpıcı analiz ve tahminler geldi.

Kişisel Youtube kanalında piyasaya ilişkin güncel değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, altın ve dolar dışında araç ve ev fiyatlarına yönelik açıklamalar da yaptı. Değerlendirmeleri arasında en dikkat çekici olan konulardan biri araba fiyatları olurken:

“Aralık ayında 18 lira olan dolar kuru ile birlikte düşen kur karşısında araba fiyatları zaten yüzde 10 düştü. Son 3 aydır araba satılmıyor. Herkes parasını dövize, altına bağladı” diyen İslam Memiş, “Çünkü daha fazla kazandırdı. Gelecek zamanda da daha fazla kazandıracağını biliyorlar. Araç fiyatları geri geliyor. Daha da geri gelecek. Yeni bir düzenleme de yapıldı. Ama bu fiyattan kimse araba almaz” dedi.

Arsa ve Konut Fiyatları Şahlanacak

Vatandaşlara yatırımlarını arsa ve gayrimenkule yapması tavsiyesinde bulunan İslam Memiş, “Arsa almalı mıyım? diyenler, evet kardeşim arsa almalısın. Nereden olursa olsun. Dünyada enflasyon artmaya devam ediyor. Bu bir şey değil. Öyle bir enflasyon olacak ki 2022 ve 2023 yıllarında insanoğluna toprağın değerini bir kez daha hatırlatacak. Daha kuraklığı, tedarik problemlerini ve enflasyon fiyatlarının çarşı pazara yansımasını tam görmedik. Bunlar bir şey değil. Hiç zaman kaybetmeden arsa almalısınız.”

“Emlak fiyatlarının düşeceğini asla düşünmüyorum. Aksine yükselecek. Çünkü dolarla maliyeti olan bir sektörden bahsediyoruz. Türkiye dışarıdan göç almaya devam eden bir ülke ve bu devam edecek. O yüzde bir tane 3+1 daire alacağınıza iki tane 1+1 daire almak daha mantıklı. Ve kiralar da yükselecek. O yüzden ev almayı geciktirmeyin. Krediler şu an ucuz. Faiz hassasiyeti olanlar eş dosttan döviz veya altın borcu alırsa her yıl yüzde yüz katlanacak. Enflasyon demek ev ve arsa fiyatlarının yükselmesi demek. O yüzden paranız hazırsa hemen satın alın” ifadelerini kullanarak vatandaşları uyardı.