Ekonomi

Araç Sahiplerini İlgilendiren Gelişme: Yarı Yarıya Düştü!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortasında değişiklikler yaptı. Bakanlık tarafından düzenlemeye ilişkin yayınlanan tebliğ ile trafik sigortasında her ay yapılan artışın yarı yarıya düştüğü görüldü.

Türkiye’deki milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren önemli gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yeni değişiklik yaptı. Bakanlık tarafından düzenlemeye ilişkin yayınlanan tebliğ ile trafik sigortasında her ay yapılan artış yüzde 1,5 oranındaki fiyat artışı yüzde 0,75’e düşürüldü. Böylelikle önceden yapılan yıllık yüzde 18’lik artış, artık yüzde 9’u geçmeyecek. 2021 yılında ise 0,75’lik oran yüzde 1’e çıkarılacak.

Trafik sigortası satma sınırlaması getirildi

Ayrıca yapılan bir diğer düzenleme ile sigorta şirketlerine, sermayeleri oranında trafik sigortası satma sınırlaması getirildi.

Bakanlık tarafından yayınlanan tebliğ hakkında konuşan İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) Onursal Başkanı Turusan Bağcı, yaptığı açıklamada “Hazine ve Maliye Bakanlığı, sigorta şirketlerinin her ay yasal olarak sigorta fiyatına yapıkları zam oranını yarı yarıya düşürdü” ifadelerini kullandı.