EkonomiGündem

Araç Sahiplerine Duyuru Yapıldı! Zorunlu Olacak Cezası Var

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kış lastiği kullanımı zorunlu hale gelecek. Hava kar yağışlı olmasa bile yaşanabilecek yağış ve don olaylarına karşı kaza riskini düşürmek için kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirildi. Kış lastiği kullanımı 1 Aralık tarihinden itibaren başlayacak.  1 Aralık’ta başlayacak kış lastiği uygulaması öncesi lastikçilerde yoğunluk oluşmaya başladı. Peki hangi tip araçlarda kış lastiği zorunlu olacak? Cezası ne kadar? Detaylar haberimizde…

1 Aralık Tarihinden İtibaren Kış Lastiği Zorunlu Olacak

Kış aylarında yaşanan yağış ve don olayları nedeniyle yolların kaygan olmasına bağlı olarak pek çok kaza vakası yaşanmakta. Bu risklerin önüne geçmek içinse kış aylarının gelmesi ile birlikte kar lastiği kullanımı zorunlu hale getirilmekte. Bu kış itibariyle 1 Aralık tarihinden itibaren şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu kararı alındı. Henüz hususi araçlara kış lastiği zorunluluğu getirilmese de kişilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor.

Kış Lastiği, Hangi Araçlarda Zorunlu?

1 Aralık 2021 tarihinden itibaren kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller (Taksi ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapan) araçlar için zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2022 tarihine kadar zorunlu olmaya devam edecek.

Kış Lastiği Kullanmamanın Cezası 825 TL

1 Aralık tarihinden itibaren şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu kararı alındı. Bu karara uymayan sürücüler, 825 TL ceza ödeyecek. Ancak bu rakam 2021 yılı için geçerli olduğu için yeni yıl ile birlikte güncellenecek.