EkonomiGündem

Araç sahipleri isyanda! Benzin ve motorin fiyatları yeni rekorunu kıracak: Bu geceden itibaren…

Araç sahiplerini bir kere daha isyan ettirecek yeni zam haberi duyuruldu! Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre brent petrol ve dolar kurundaki yükseliş nedeniyle akaryakıt fiyatlarına yeniden zam gelecek. Benzin ve motorin fiyatları yeni rekorunu kıracak!

Geçtiğimiz günlerde uygulanan zamla birlikte akaryakıtta litre fiyatları 26 lirayı aşmıştı. Uygulanacak yeni zamla ise litre fiyatı 28 liraya dayanacak.

ZAM HABERİ VERİLDİ

Akaryakıt fiyatlarına gelecek yeni zammın haberini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ve CHP PM üyesi Deniz Demir verdi. Demir, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, benzine 1 lira 20 kuruş, motorine ise 1 lira 40 kuruş zam yapılacağını açıkladı:

“Benzin ve motorine yeni zam yolda. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre bu gece yarısından (7 Haziran) geçerli olmak üzere motorine 1 lira 40 kuruş, Çarşamba gece yarısından (8 Haziran) geçerli olmak üzere benzine 1 lira 20 kuruş zam gelecek.”

Geçtiğimiz haftalarda akaryakıt fiyatlarına peş peşe 3 zam birden gelmiş, benzine toplamda 3 lira 37 kuruş, motorine ise 3 lira 84 kuruş zam uygulanmıştı.