Genel

Araç sahipleri dikkat: Hiçbir ücret alınmıyor, e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren açıklama bugün geldi. TÜVTÜRK Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Özcan, araç muayenelerine ilişkin bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.

Araç muayene randevularının ücretsiz olduğunu belirten Özcan, “TÜVTÜRK olarak hiçbir şekilde araç muayene randevusunu ücretle vermiyoruz. Araç muayene randevusu almak için hiç kimseye, hiçbir kuruma, hiçbir kuruluşa, internet sitesine, çağrı merkezine vatandaşlarımız ücret ödemesinler.” ifadelerini kullandı.

Randevular Kolaylıkla Alınabiliyor

Randevunun farklı yollarla kolaylıkla alınabildiğine dikkati çeken Özcan, “Öncelikle bizim resmi internet sitemiz var, ‘www.tuvturk.com.tr/’… Buradan vatandaşlar ücretsiz ve çok kolay bir şekilde randevu alabilirler. ‘0850 222 88 88’ de bizim çağrı merkezimiz. Buradan da yine aynı şekilde çok kolay bir şekilde alabilirler. E-devlet’te de ‘araçlarım’ hizmeti sekmesi var. Bu bölümden de çok kolay bir şekilde hem araç muayenesine dair çeşitli araçların bilgilerini görebilirler hem de randevularını alabilirler. Bu hizmeti şu ana kadar 2 milyon kişi kullandı.” dedi.

Sahte Siteler Bulunuyor

Sahte sitelerin önüne geçebilmek için alınacak tedbirlere yönelik açıklama da yapan Özcan, “Öncelikle tabii ki yasal yollar var. Bütün bu konuyla ilgili yasal girişimlerde bulunuyoruz ve şunu ifade etmeliyim ki bu konuda hüküm giyip şu anda hapis yatmakta olan kişiler var. Onun dışında ilanlar veriyoruz, vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. SMS’ler atıyoruz, randevuların ücretsiz olduğunu söylüyoruz. İnternet sitemizde de bu yazıyor. Zaman zaman röportajlar veriyoruz ve tüm bu çalışmalarla vatandaşlarımızın bilgilendirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.