Gündem

Araç sahipleri dikkat! Benzine büyük zam!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan alınan son dakika bilgisine göre benzine bu gece yarısından itibaren zam geldi. Peki İzmir'de benzinin litre fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) yapılan son dakika açıklamasına göre benzine bu gece yarısından itibaren zam geldi.

POMPAYA YANSIYACAK

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan yapılan açıklamada benzine 37 kuruş zam geldi. Söz konusu fiyat artışı pompaya yansıyacak.

İZMİR’DE BENZİNİN LİTRE FİYATI NE KADAR OLDU?

Zammın ardından İstabul’da 6,62’den satılan benzinin litresi 6,99 liraya çıkacak. Benzinin litresi Ankara’da 6,72’den 7,09’a, İzmir’de ise 6,73’ten 7,10’a yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.