Gündem

Araç sahipleri 4 ay sonra başlıyor: Yapmazsanız yüzlerce lira para cezası ödeyeceksiniz!

Tüm şehirlerde her gün milyonlarca kişi trafiğe çıkıyor. Araç sahiplerinin 4 Ay sonra yani 1 Aralık tarihinde yerine getirmesi gerekiyor. Uymayan yüzlerce lira para cezası ödeyecek. Yaz henüz bitmemişken kış lastiklerinin fiyatları da araştırıldı.

Trafikte can ve mal güvenliği için her sene 1 Aralık tarihinde kış lastiği uygulaması başlıyor. 2022 yılında kış lastiği uygulamasına 4 ay kaldı. Kış lastiği uygulamasını yerine getirmeyene 846 TL para cezası kesiliyor.

Herkes için zorunlu mu?

Kış lastiği uygulaması herkes için zorunlu değil. Özel otomobil sürücülerine kış lastikleri takmadıkları için ceza ödemiyorlar. Ancak can ve mal güvenliği için sürücülere kış lastiği takması öneriliyor. Öte yandan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için lastik uygulaması zorunlu. Yapılan denetimlerde kış lastiği kullanmayan bu araçlara işlem yapılıyor.

2022 Yaz aylarında kış lastiği fiyatı

2022 yılında en uygun kış lastiği fiyatları araştırıldı. Lastik fiyatları markalara farklılık gösteriyor. İnternet satış sitelerinde en ucuz kış lastiği ortama 676,30 TL’den başlıyor.