Ekonomi

Araç alacaklar dikkat! İslam Memiş açıkladı: Araba fiyatları düşecek, bekleyin!

Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan hareketlilikten sonra hızla yüksek araç fiyatları, yeni dönem itibari ile de yükselişine devam ediyor.

Yükselen araç fiyatları karşısında, araç sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kalan vatandaşlar indirim haberi beklerken, Uzman İslam Memiş’ten konuya ilişkin iç rahatlatan bir yorum geldi. Hem altın piyasası hem de döviz kurları ile ilgili yaptığı tahminler ile milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen isimlerden biri olan Uzman İslam Memiş, araç fiyatlarının düşeceğine işaret etti.

Yüzde 10’luk Düşüş Var!

2021 yılının son haftalarına doğru yükselen döviz kurlarına paralel olarak altın piyasasında da yükselen fiyatlar göze çarpmıştı. 20 Aralık itibari ile kabine toplantısından çıkan kararlar neticesinde hem döviz kurları hem de altın piyasası sert bir düşüş yaşamış ve yaşanan düşüş ile birlikte vatandaşlar, birçok tüketim ürününün fiyatına indirim yapılması beklentisi içerisine girmişti.

Artan döviz kurlarından direkt olarak etkilenen sektörlerden biri olan otomotiv sektörü, geçtiğimiz yıl itibari ile hem sıfır kilometre araçlara hem de ikinci el araçlara yüksek oranlarda zamlar yapmıştı. Yeni dönem itibari ile döviz kurlarında yaşanan değişmeler sonrasında ikinci el araçlara yüzde 10 düzeyinde indirimler uygulandı.

İslam Memiş, Araç Alacak Olan Vatandaşları Uyardı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son günlerde piyasalara ilişkin yaptığı yorumlar ile milyonlarca vatandaş tarafından yakın takibe alındı. Son olarak dolar tahminleri ile adından söz ettiren Uzman Memiş, araç sektörüne ilişkin yeni bir açıklamada daha bulundu.

İslam Memiş, araç sahibi olma hayali kuran vatandaşları acele etmemeleri konusunda uyardı. Şubat-mart ayları itibari ile ikinci el araç sektöründe fiyat düşüşü yaşanacağına dikkat çeken Memiş, araç alımı konusunda bu döneme kadar beklenmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Yüzde 20’lik Düşüş Bekleniyor!

İkinci el araç piyasasına ilişkin yorumlarda bulunan Uzman İslam Memiş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “İkinci el araç satışları resmen durdu. Araç fiyatlarının karşısında TL, birbirinden farklı enstrümanlar aracılığı ile cazip fırsatlar sunacak. Şu ana kadar yüzde 10 gerileyen araç fiyatlarında, en az yüzde 20 oranında bir düşüş daha yaşanacağını düşünüyorum.”