Kamu

Arabası olanların Temmuz ayının sonuna kadar bu ödemeyi yapması gerekiyor!

Arabası olan herkesin Temmuz ayının sonuna kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini yapması gerekiyor. Peki, taksit ödemeleri nasıl yapılacak?

2021 MTV ödemeleri ikinci taksit ödemesi 1 Temmuz’da başladı. Bu nedenle sürücülerin Temmuz ayı sonuna kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Türkiye’de MTV ödemeleri en düşük 109 lira, en yüksek ise 50 bin 107 TL olarak belirlendi.

MTV ödemeleri nasıl gerçekleştirilir?

MTV ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi ‘ivd.gib.gov.tr’ üzerinden şifre girmeden ‘MTV ödeme’ alanına, plaka ve TC kimlik numarasını yazarak gerçekleştirilebilir. Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) mobil uygulaması üzerinden de 02:00-22:00 saatleri arasında kredi kartıyla ödeme yapılabilir. e-Devlet üzerinden ve tüm vergi dairelerinden MTV borcu ödemek için ise bir başka yöntem.

İş Bankası MTV kampanyası

Kamu ve özel bankalar 2021 MTV kampanyalarını duyurdular.

İş Bankası resmi internet sitesi üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

İş Bankası Ticari Kredi Kart’ınızla Maximum Mobil ve Maximum İşyerim uygulamaları üstünden ya da gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirileceğiniz 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde 3 taksit, İşCep ve İnternet Şubesi’nden yapacağınız 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 2 taksit fırsatı!

Gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği kullanılmadan, kredi kartı bilgileri girilerek yapılacak 300 TL ve üzeri ödemeler doğrudan 2 taksite bölünecektir.

İş Bankası Vergi Kart ile İşCep, İnternet Şube, Maximum İşyerim ve gib.gov.tr üstünden yapılacak 300 TL ve üzeri MTV ödemeleri tek çekim yapılabilecek olup, taksitli işlem yapılamayacaktır.

Üstelik gerçek kişi tacir müşterimizseniz Maximum İşyerim üzerinden Başvurular’ı seçerek 7/24 kolayca başvurabilirsiniz, başvurunuz anında değerlendirilecek ve kartınız adresinize teslim edilecek olup İş Bankası Vergi Kart henüz teslim edilmemiş olsa dahi kart numarası üretildiğinde araç plaka sınırı olmaksızın Toplu MTV ödemeleri Şubelerimizden kolayca talimat verilerek ödenebilmektedir. İş Bankası Vergi Kart hakkında detaylı bilgi

Kampanyaya dâhil olan kartlar: İş Bankası Maximum özellikli bireysel ve ticari kredi kartları (Maximum, MercedesCard, Maximiles), Privia Kredi Kartı

Kampanyaya dâhil olmayan kartlar: Aidatsız kartlar, Bayi Kartlar

Ek koşullar: Kampanya 2 Temmuz – 2 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Taksit ayrıcalığı için 300 TL alt limiti bulunmaktadır.