EkonomiGündem

Araba ruhsatı olanlar dikkat: Yarından itibaren zam gelecek!

Akaryakıt fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Alınan bilgilere göre Akaryakıt fiyatlarında yarından itibaren değişiklik yaşanacağı bildirildi. Yarından itibaren motorine 49 kuruş indirim gelirken benzine ise 1 lira 40 kuruş indirim geleceği bildirildi.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM

5 Mayıs’tan itibaren de yine motorinde 49 kuruş, benzine ise 1 lira 40 kuruş indirim bekleniyor. Motorinin litresi şu anda İstanbul’da 18 lira 46 kuruş, Ankara’da 18 lira 82 kuruş, İzmir’de ise 18 lira 89 kuruştan satılıyor. İstanbul’da bir litre benzin fiyatı ise 20.35 TL’den satışa sunuluyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTIEPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.