Teknoloji

Apple Ürünlerini Kullananlar! Bu Uygulama Kişisel Bilgileri…

Dünyanın dört bir yanında Apple ürünleri kullanılıyor. Apple ürünleri arasında bulunan iPod müzik çalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch saatler Severek kullanılıyor. Ancak bugün Apple için flaş bir açıklama yapıldı. Apple kullanıcılarını şaşkına çeviren açıklama Apple ‘da bulunan Safari uygulamasıyla ilgili. İşte Safari kullanıcılarını şaşırtan açıklama…

Safari Uygulamasını Kullanıyorsanız Dikkat!

Apple ürünlerini kullanan herkesin dikkatini çeken önemli bir açıklama yapıldı. Uzun yıllardır Apple web tarayıcısı olarak kullanılan Safari için yapılan açıklama dikkat çekti. Safari web tarayıcısını kullananların kişisel bilgileri iddiaya göre çok ciddi bir tehlike altında. Safari’de Google hesabıyla oturum açan kullanıcıların son ziyaret ettikleri sitelere ilişkin tüm bilgilerin yayıldığı iddia edildi.

Safari 15 sürümü ile ilgili yapılan açıklamaya göre girdiğiniz siteler sizin verilerinizi hatta bilgilerinizi görebiliyor ve kopyalayabiliyor. İddia edilen bu açık, milyonlarca kullanıcının kişisel bilgilerini tehdit ediyor. Uzmanlar tarafından gelen iddialara karşı kesin bir önlem olmasa da geçici bir önlem niteliğinde açıklama geldi. Uzmanlara göre kişisel bilgileriniz, site girişleriniz gibi önemli ayrıntıların görüntülenmesini isteniyorsanız, Google’ı gizli modda kullanmaya devam etmeniz gerekmektedir. Ancak bu gizli modu kullandığınız zaman girdiğiniz sitelerde hesabınıza giriş yapamamış olacaksınız.  Öte yandan Safari uygulamasından konuya ilişkin henüz kesin bir açıklama gelmedi.