Kamu

AÖF sınavları nasıl yapılacak? Üniversite, lise, ortaokul sınavları ne zaman yapılacak?

Corona virüsü salgını nedeniyle eğitimde farklı yöntemler uygulanmaya başlandı. Eğitimine uzaktan devam eden öğrencilerin sınavlarının da dijital ortamlarda yapılacağı açıklandı. Peki Açıköğretim okuyan öğrencilerin sınavları nasıl yapılacak? AÖF sınavları nasıl yapılacak? Üniversite, lise, ortaokul sınavları ne zaman yapılacak? Cevabı haberimizde

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle eğitimde farklılıklar meydana geldi. Örgün eğitim gören öğrencilerin okullarının kapanması ile birlikte uzaktan eğitime geçildi. YÖK üniversite öğrencileri için yaptığı açıklamada sınavların dijital kanallar üzerinden gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Açıköğretim öğrencileri için de duyuru yapıldı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarının, internet tabanlı ortamlarda yapılmasına karar verildiğini duyurdu. MEB tarafından lise, ortaokul sınavları için yapılan duyuruda ise sınavların 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Sınav nasıl uygulanacak?

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Sınavın uygulanma esasları ve detaylı bilgileri Anadolu Üniversitesi resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacaktır. İfade edildi. Sınav; yurt içi ve yurt dışı programlar için; 24 Haziran 00:01 ve 8 Temmuz 23:59 saatleri arasında erişime açık olacak.

MEB sosyal medyadan duyurdu

MEB tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, “Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2’inci dönem sınavlarının 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.